duminică, 9 februarie 2014

Unt de corp cu unt de cacao si vanilie, homemade, 100% natural



Ingrediente: unt de cacao, ulei din migdale dulci, ulei de cocos, vanilie pastaie.

Reteta
▪ unt de cacao - 30g               
▪ ulei de migdale dulci   -  15ml                     
▪ ulei de cocos - 15g               
▪ pastaie vanilie – 1 buc


Este un unt foarte hidratant care elasticizeaza pielea lasand-o supla si catifelata.

Are o textura usoara si aerata, fiind foarte usor de aplicat. La temperatura camerei este semi-solid iar dupa aplicare se transforma intr-un ulei hranitor ce iti va ingriji si catifela pielea. Pentru ca nu contine apa, se aplica in cantitate mica, pe pielea usor umeda pentru favorizarea absorbtiei. Se poate folosi si dupa expunerea la soare pentru calmarea si hidratarea pielii.


Poate fi folosit cu succes pe corp, pe fata ori pe maini. Datorita uleiurilor usoare nu incarca porii, actioneaza delicat asupra ridurilor estompandu-le si hitratand pielea uscata si cu probleme.
Este potrivit pentru toate tipurile de piele.

A se pastra la loc uscat, racoros, ferit de lumina directa a soarelui. Pe timpul verii se poate pastra la frigider.

Untul de cacao - menţine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect matasos şi stralucitor. Previne apariatia ridurilor din jurul ochilor si hidrateaza perfect pielea uscata.

Uleiul de migdale este hranitor, un bun emolient pentru orice tip de piele, cu proprietati regenerante si calmante. Acesta ofera elasticitate pielii, amelioreaza iritatiile şi buzele crapate, calmeaza pielea inflamata, hidrateaza si da stralucire daca este folosit cu regularitate.

Uleiul de cocos contine trigliceride similare cu cele din sebumul natural al pielii. De asemenea, contine un grup de acizi grasi cu efect antiseptic, distrugand bacteriile, virusii si fungii care pot cauza infectii ale pielii. Ajuta la regenerarea pielii, contribuind la desprinderea celulelor moarte de la suprafata acesteia. Previne imbatranirea pielii, prin mentinerea tesutului conjunctiv puternic si flexibil.

Pastaia de vanilie facuta pulbere ofera o fragranta ce produce senzatie.

Atentie: Nu se recomanda persoanelor alergice la oricare din ingrediente, in sarcina sau alaptare. Nu se recomanda expunerea la soare cel putin 4 ore dupa folosirea untului de corp.

Toate produsele noastre sunt realizate cu ingrediente 100% naturale, fara conservanti, parfum, coloranti sau ingrediente artificiale.

2 comentarii:

  1. Buna, As dori sa incerc aceasta reteta dar am cateva nelamuriri: cum faci pulbere pastaia de vanilie? la rasnita de cafea merge, sau la blender? cu partea exterioara, sau doar continutul din interiorul ei? Avand in vedere ca ea este inchisa la culoare, nu schimba aspectul untului de corp? Multumesc, Amelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Amelia,

      Noi maruntim pastaia folosind un mojar. Nu cred ca conteaza cum alegi sa o maruntesti atata timp cat rezultatul este o pulbere fina care sa nu ramana pe piele. Culoarea este un pic afectata de pastaia de vanilie dar intr-un mod placut. Poza din acest articol este una reala asa ca iti poti face o parere despre rezultatul final.

      Te incurajam sa incerci reteta si sa imparti si cu noi rezultatele. Noi am fost incantati de ce am obtinut :).

      Ștergere